O SINERGI

Bez obzira na to gdje ste na svom putu, vaše je tijelo sposobno vratiti balans.

U znanstveno-holističkom centru „Sinerga“ bavimo se sustavom koji povezuje um i tijelo, pomažemo postizanje ravnoteže u PNEI sustavu preko fascije. Cilj nam je tijelu osigurati uvijete da se može vratiti u balans, uravnotežiti živčani i hormonski sustav te regenerirati. U Sinergi njegujemo jedinstven sinergijski pristup zdravlju, temeljen na načelima integrativne medicine.

Upravo zbog tog jedinstvenog pristupa, Sinerga je i centar za edukaciju gdje rado sa stručnjacima iz raznih područja dijelimo metode koje će im pomoći u njigovoj praksi. Ideja je sinergijskim pristupom doći bliže rješavanju problema a ne ga samo zaliječiti, zamaskirati ili odgoditi. Ovo je korak bliže cjelovitom pristupu rješavanju problema.

Živjeti život u tijelu koje ne osjeća posljedice stresa nije samo pusta želja već stvarno mogućnost.

Snježana Cenić Stojaković, MS nutr., FEA, AA

Snježana se kvalificirala za aurikularnog akupunkturologa pri koledžu za aurikularnu akupunkturu u Londonu 2019. kao prvi i jedini certificirani aurikulopunkturolog te vrste u Hrvatskoj te od tada intenzivno radi s klijentima u tom području. Naknadno je stekla i britanski FEA certifikat za akupunkturu glave i lica što također uvodi u svoju praksu. Inicijalno magistar nutricionizma, sa specijalizacijom iz integrativne medicine (University of Minnesota) , kroz praksu otkriva da je za dugoročne i stabilne rezultate u postizanju zdravlja od najveće važnosti integracija cijelog organizma. To je dovodi do proučavanja PNEI - Psiho neuro endokrino imunološkog sustava te fascije kao ključa za neuroplastičnost i manipulaciju PNEI sustavom.

Stoga odlučuje upisati školovanje za certificiranog manualnog terapeuta MFR (Myofascial release) tehnike. Logičan korak dalje u dubinu pojma fascije i neuromodulacije je bila aurikularna akupunktura koja je postala njezina strast odmah nakon završene edukacije. Za uravnoteženje živčanog sustava završava tehniku Bowen, zatim Emmtech i konačno manipulacija kralježnice.

“Vjerujem da korištenjem neuroplastičnosti odnosno neuromodulacijom možemo brže i lakše postići zdravlje i anti-age. Ako tijelu osiguramo optimalne uvjete i vratimo ga u balans, ono će se samo obnoviti.“

 

 

PARTNERI