Brine vas celulit?

Celulit kao medicinski problem

Imamo novost - celulit nije estetski već medicinski problem!

 

Idete li prije svakog ljetnog godišnjeg odmora na paket anticelulitnih tretmana ili pak kupujete u one po drogerijama kojima možete i kod kuće baratati sami?

 

Rezultati su površinski, vidljivi za kratko i onda sve ispočetka.

 

Zaključujete - bilo bi najbolje da na anticelulitne tretmane odlazim stalno. Na tako zvano održavanje...

 

Priča je nažalost ipak kompleksnija. Celulit nastaje na mjestima zgrčene fascije. Fasciju zamislite kao mrežu kojom su obavijeni svi naši organi. Zgrčena fascija na jednom mjestu, može uzrokovati bol na sasvim drugom, a celulit nastaje na onim mjestima gdje nastaje, slikovito rečeno, čvor na fasciji (zamislite kada vam se zapetlja žniranac). Taj "zapetljani čvor" je ono što na površini vaše kože nazivamo celulitom.

 

Da bismo riješili pitanje celulita jedan od važnijih koraka je otpetljavanje fascije postupkom Dry needlinga. Iako su uključene igle, postupak je bezbolan i obično zahtijeva jedan do dva dolaska.

 

Nakon što "otpetljamo" vašu zapetljanu fasciju imat ćete dojam kao da vam je kožu netko iscijedilo/zgužvao, jer idućih mjesec do dva dana traje postupak regeneracije i preslagivanja svega što smo odpetljali.

 

U tom periodu preporučamo kombinaciju znanstveno dokazanih metoda kojima se vaše tijelo dodatno drenira, masira, radi svojevrsne vježbe (bez vježbanja ;)) na za to predviđenim aparatima i dovodi u ravnotežu iz koje je "ispalo" pojavom fascijalnih čvorova, a za vas vidljivo, pojavom celulita.

 

Cjelokupan tretman ne radi samo na celulitu već na vašoj cijeloj figuri.

 

Proces nije jednostavan ni brz kako bi većina nas htjela, ali je daleko učinkovitiji za cjelokupno zdravlje vašeg tijela.

 

Hoće li vam se fascija ponovno zgrčiti? Do neke mjere da, ali uz proces održavanja to uvijek možete prevenirati.

 

Zdravlje zahtijeva strpljenje i cjelovit pristup. Zašto prvi puta ne biste svom celulitu posvetili pažnju iz zdravstvenog kuta?

 

Za više informacija o anticelulitnim tretmanima kontaktirajte nas na sinergacentar@gmail.com

 

04/17/2023 | Uncategorized | 0 Comments

Leave a comment